پیشتر در یادداشتی با عنوان بهترین روشهای تبلیغ کسبوکارمان در اینترنت تلاش کردیم تا بدون تمرکز بر ابزار یا کانال ارتباطی خاصی، ایدههایی را برای افزایش بهرهوری تبلیغات کسبوکار، با شما مرور کنیم. اما این بار و در این یادداشت قصد داریم تا بیشتر بر شبکههای اجتماعی و آنچه از سوی عامه مردم تحت عنوان فضای مجازی شناخته میشود، تمرکز کنیم. اگر شما هم در صدد انجام تبلیغات هستید و در مورد اثربخشی آن در شبکههای اجتماعی با دغدغه و تردید مواجهید، پیشنهاد میکنیم تا انتها با ما همراه باشید.

اینستاگرام؛ بهترین و مؤثرترین ابزار برای تبلیغ کسبوکار
شاید اگر به سطح جهان نیمنگاهی داشته باشید، متوجه خواهید شد که این فیسبوک است که در عرصه شبکههای اجتماعی پادشاهی میکند. اما در ایران با توجه به اعمال محدودیت در قبال فیسبوک، عملاً به حاشیه رفته و جای خود را به اینستاگرام داده است. امروزه و در شرایط فعلی هیچ شبکه اجتماعی به قدر اینستاگرام در ایران مخاطب فعال ندارد و فضای خوبی برای تبلیغ کسبوکار نیست. پس بهتر است صرفاً به اینستاگرام چشم بدوزید. البته در وهله دوم، تلگرام هم به عنوان یک اهرم تبلیغاتی، گزینه بدی نیست؛ اما صرفاً پس از اینستاگرام!
تبلیغات مسئله محور داشته باشید
امروزه موج تبلیغات، کل فضای اینستاگرام را در نوردیده است؛ از پیجهای سلبریتی و مدلینگ تا حتی پیجهای فلسفی و اجتماعی، همه و همه مشغول به انجام تبلیغات هستند. به همین دلیل مردم نسبت به عمده تبلیغات نوعی دافعه نشان دهند و میلی برای دنبال کردن آنها نداشته باشند. امروزه دیگر با یک استوری 15 ثانیهای یا یک پست حاوی دعوت کاربران برای فالو کردن یک پیج، نمیتوانید در تبلیغ کسبوکار خود موفق شوید. شما باید متد تبلیغات مسئلهمحور را پیاده کنید.

شیوه انجام تبلیغات مسئلهمحور چگونه است؟
پرداختن به راهکارهای بازاریابی مسئلهمحور یا Problem-based Marketing امری نیست که در قالب یک یادداشت کوتاه ممکن باشد. اما به طور اجمالی و در قالب یک مثال، میتوان گفت شما باید بر مشکلات و چالشهای مخاطبان تمرکز کرده و به این شکل برای تبلیغ کسبوکار وارد عمل شوید. به عنوان مثال اگر یک آژانس بیمه خودرو دارید، باید بفهمید که مشتریان عموماً در پروسه بیمه خودرو چه چالشها و چه دغدغههایی دارند. در تبلیغات باید این چالشها را برجستهسازی کرده و پس از پررنگ کردن مسائل، مخاطبان را به راهحلهای عبور از چالش دعوت کنید؛ یعنی همان چیزی که نزد شما و کسبوکارتان است. این شیوه تبلیغ کسبوکار، بهمراتب اثرگذاری بیشتری دارد.

از تبلیغات فلهای و بدون هویت جداً پرهیز کنید!
یکی دیگر از مواردی که در تبلیغ کسبوکار در فضای مجازی باید مدنظر داشت، اجتناب از تبلیغات فلهای و به دور از ماهیت برندتان است. شما باید تبلیغاتی کنترلشده، مهندسیشده و دقیق در فضاهای مرتبط داشته باشید. مثلاً اگر شما یک سایت فروش قطعات خودرو دارید، با تبلیغات در پیج یک مدل اینستاگرامی، بعید است به دستاورد خاصی برسید. پس حتماً به دنبال پیجهای مرتبط بروید و تلاش کنید به مخاطب القا کنید که در حال دیدن یک تبلیغ فلهای و بدون هویت نیست. عامه مردم به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه با توجه به اینکه تبلیغ شما را در چه فضایی میبینند، در مورد اعتبار برند و محصول شما، قضاوت میکنند. به عنوان مثال اگر در طراحی سایت، هوشمندانه عمل کنید و تبلیغات را در فضاهای مناسبی نشان دهید، به طور قطع اثربخشی بیشتری دارند.